Upp & Ner

Erlingurkurs i söndags på Knöppelåsen i Arvika för Spreikur.  Det känndes inte så bra denna gång Spreikur var väldigt passaktig och jag spänner mig ,det känns som man inte kan rida alls. Tänk vad det är svårt att rida!!
Erlingur sa att jag måste få honom att böja på nacken och höja ryggen och inte att han spänner sig och sänker sin rygg ,det är lättare sagt än gjort. Men andra ridpasset fick jag till det några gånger att han släppte i nacken och då kommer tölten fint, Erlingur sa att Spreikur vet inte riktigt vilken gångart han ska ta han förstår inte riktigt,när man driver på och tar förhållningar och han släpper i nacken då blandar han in traven också det är inte lätt med en 5- gångshäst men det blir och ta all hjälp man kan hi hi detta blir en utmaning.
Å jag som har tyckt att det gått så bra han har töltat och töltat , men det är nog så här det går upp och ner.

Vetrinären kom och raspade tänderna på hästarna i måndags Spreikur blev väldigt drogad så det vill jag inte vara med om , mycket nära att han gick omkull vet fick ge honom motgift så att han kvickna till pu vad otäckt.
Rodi och Muninn raspade vet tänderna på utan något lugnande det gick hur bra som helst , så det får bli så för Spreikur med i fortsättningen 

Igår red vi ut på Spreikur och Rodi i ett härligt vårliknande väder jag och Lena.
Lena är lika lycklig varje gång när hon ska ut på tur med Rodi ,det blev skogstur, och sen lite tölt på vägen hemma.