Första träningen med Vindsvöl

I helgen som varit var ju Erlingur här och jag och Vindsvöl var med 2 pass på söndagen. Första passet blev det mest att jag fick visa henne för att Erlingur skulle få en uppfattning om vad hon är för typ av häst, samt att han red henne själv efteråt. Iallafall höll han med mig om att hon är som en "symaskin" i tölten, men hon hade bra och luftiga steg i skritten och tölten. Så vad vi skulle komma att träna på var att få henne att använda heeela kroppen i tötlen (som hon gör i skritt och trav) och inte vara så fast i bogarna - dvs. få henne "stor" och luftig i tölten. Erlingur förklarade när han red och jag kände mig nästan som en robot som bara sa "mmh, ja, okej..." utan att jag riktigt hängde med, haha! Men när jag sen fick sitta upp förklarade han även när jag red och då var det mycket lättare och jag kände på 5 minuter att det var en helt annan tölt, när JAG red henne också och inte bara för Erlingur. Om jag är väldigt konsekvent med henne från början så trodde Erlingur att detta "problemet" skulle vara löst på några ridpass, och självklart ska jag vara konsekvent! 
För att gå in på lite mer invecklat vad vi tränade på så kan jag säga som såhär att vi ska inte fokusera så mycket på hennes lyft i tölten just nu utan hon ska töltas i ett relativt lågt tempo, gärna på volt eller iallafall ställd. När hon "släpper" ska jag ge belöning genom att låta henne öka tölten litegranna och där ska hon då stanna. Självklart stannade hon inte alltid "där" men då är det bara att börja om genom att bromsa och driva samtidigt som Erlingur sa.
Som jag nämnde tidigare skulle vi ju inte fokusera på hennes lyft, dvs. hennes energi och samling, men i slutet av andra passet kändes det såpass bra att jag själv tog initiativet och ökade energin lite och vi fick mycket beröm! Jätteroligt! Inte mycket men litegranna och Erlingur tyckte hon såg skitfin ut och steget var kanonbra på henne in emellan åt! *GLAAAAD* Givetvis är det mycket träning som återstår för att hon ska bli stabil och sådär men som Erlingur sa (mycket Erlingur nu) så är Vindsvöl smart, hon väljer den lätta och rätta vägen bara jag visar henne, därför kommer det nog gå ganska fort framåt bara JAG vet vad jag ska träna på.
 
Tror han gillade Vindsvöl och han sa även att hon kommer nog bli (eller är redan, hihi) en väldigt rolig häst att träna ihop med och att hon kommer nog kunna bli väldigt fin med mer träning. Känns skitkul att höra! Han tyckte även att vi skulle börja ge oss ut och tävla i lite lättare klasser till att börja med så aaah, känns förjävla kul att han säger sånt efter första träningstillfället.. Han kanske har lite planer för oss, höhöh! :D
 
Men jag kan väl avsluta med att säga att det vi började träna på i söndags (få bort "symaskinstölten") gick superbra, hon töltde lugnt och med ett större och luftigare steg, och i en riktigt bra form! Samt att det blev liiite samling det sista. SKITNÖJD! Sen vågar jag faktiskt tillägga att jag själv fick mycket beröm för min känsla, dvs. att jag kunde inverka och korrigera redan innan saker och ting uppstod och även att jag löste "problemen" väldigt snabbt och bra dom gånger jag inte hann inverka innan.
NÖJD.
Hoppas ni kunde ta er igenom inlägget, blev väldigt slarvigt skrivet! Kika in senare eller imorgon, då kommer det bilder!
 
/Mathilda