Hansapferd

Vilket underbart väder vi har här i Tyskland, säkerligen lika underbart i Sverige (fast vi har några grader mer, hihi). Sen sist jag skrev har det hunnit hända en hel del. Elise var på besök under påskhelgen vilket var väldigt roligt, kul att ses igen. Under själva helgen hann vi med att måla påskägg, göra en stor påskritt, grillmys, partajj vid stora påskbrasan i Thienbüttel, cykla till Nortorf och äta supergod glass, chilla vid ån i Neumünster, besöka Hamburg och strosa runt i Alsterpark och centrum... Självklart var Sarah, Mona och Jana också med på en del "aktiviteter". En av de bästa helgerna på länge tror jag! Dock var denna helgen också väldigt rolig. Igår var jag i Kiel med ett par andra vänner och kikade runt i butikerna inne på Citti Park, fyndade mig en skjorta och två klänningar.. Efteråt lunchade vi och åkte sedan vidare mot Laboe, så himla vackert och härligt, kändes verkligen som att vi var utomlands.. En kritvit sandstrand med vatten som riktigt glittrade, underbart! Avslutade dagen med att rida ut mina hästar i kvällssolen. ♥ Sleipnir gick ett ganska normalt pass, men kortare, medans Vindsvöl fick sig en rejäl omgång av skritt-träning. Tycker båda skötte sig bra, lika bra som vanligt nu för tiden hihi. Det var faktiskt riktigt längesedan jag kände mig negativt inställd efter ett ridpass för båda två sköter sig überbra just nu, allt rullar på som jag vill och hästarna verkar trivas med mitt uppläggstänk. Jag tror det beror på att 99.9% av alla gånger jag behöver korrigera något löser jag det på ett enkelt sätt vilket istället får mig på positiva tankar och jag vågar mer och mer gå på min magkänsla.
 
Men men. Idag, söndag, har jag och Mona varit i Hamburg på en stor hästmässa. Det bjöds äntligen på mycket saker och ting för islandshästryttare, inte direkt som mässorna i Göteborg och Stockholm.... Önskade jag hade en plånbok där pengarna aldrig tog slut, men så funkar tyvärr inte verkligheten. Inga sura miner för det, jag fick med mig det jag var ute efter; en Pikeurkavaj och en ny anti-slip padd till den nya sadeln. Kavajen fynade jag för 135 euro, riktigt bra pris på en såpass dyr märkesvara och anti-slip padden gick på 39,90 euro (mässpris!). Finns garanterat billigare varianter av denna padd men jag kände att jag hellre ville gå på kvalitét än kvantitét. Nu riktigt längtar jag till att få prova den nya sadeln på mina hästar, ska bli kul! Mamma och pappa kommer faktiskt redan nu på torsdag så jag hoppas innerligt att vädret fortsätter såhär, man kan hitta på så mycket mer!
 
 
 
Ska passa på att tillägga innan jag avslutar detta inlägg att under tiden jag satt och skrev tog jag en paus för att gå ut och fodra hästarna och gissa vad? Vår första fölis har kommit, ett svart litet hingstföl. Ska kolla närmare imorgon och försöka ta lite kort, idag får mamma och son vara ifred och njuta av kvällssolen. Jag själv ska ta och avsluta kvällen i soffan framför en söndagsfilm.
 
/Mathilda